19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично представяне на проекта. Дейностите в него включват оформяне на речното корито чрез укрепване и моделиране на бреговете, както и оформяне на крайречната зона от двата бряга на реката. Заедно с това се предвижда изграждане на пешеходен мост с велоалея през реката, оформяне на велоалея успоредно на реката, създаване на пешеходна мрежа с кътове за отдих и площадки за спорт и културни дейности, улично и парково осветление, озеленяване.

Основни акценти са облагородяване на територията около Дома на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец“. Участъкът, в който ще се реализира проекта е между моста на ул. “Д-р Никола Василиади“ и моста на ул. „Христо Ботев“.

Обществената поръчка за идеен проект за благоустрояване на крайречната зона е спечелена от „Арк Проект“ ООД. Стойността на заданието и авторския надзор при изпълнение на дейностите е 395 000 лв.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ