13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Берковица получи 2 млн. лв. за възстановяване на щетите от наводнението през юни

Община Берковица получи от държавата 2 160 000 лева за възстановяване на щети от наводненията през юни, съобщи за БТА кметът Радослав Найденов.
Най-голямата част от сумата – 1,8 милиона лева е за ремонт на подкопан от дъждовете мост над река Бързия при входа на село Боровци. Въпросният мост е единият от двата възможни входа в селото. В момента той е блокиран и целият трафик преминава през другия вход, което налага обикаляне и удължаване на пътя, поясни Найденов.
Останалата част от сумата е за неотложни възстановителни работи, които са направени по време на наводненията през юни. На три пъти тогава в Берковица за кратко паднаха поройни дъждове, в някои участъци от града приливната вълна достигна два метра, като водата отнесе части от уличната настилка, контейнери за смет, пейки и дори автомобили. Много от пострадалите семейства получиха помощ от държавата и общината, но на повечето места инфраструктурата още не е възстановена.
Отпуснатите сега средства са първите, които община Берковица получава по своите искания, направени преди около четири месеца и подкрепени от областната управа в Монтана, посочи още кметът.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ