11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Безконтактно таксуване и билет за време пускат в градските автобуси на София

Общинският съвет на София ще гласува предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време. Той ще дава възможност по електронен път транспортната карта на пътника да има 60 минути за валидация. Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

В градските автобуси на София от днес действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в столицата, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв. От организацията припомнят, че новата тикет система тръгва след 17 г. чакане и при изхарчени над 90 млн. лв.

 

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ