11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Архитектурният съвет на Европа с изложба в София

Пътуващата изложба на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ) „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ гостува в София по покана на Камарата на архитектите в България (КАБ). Събитието е част от „Международните дни на европейската регулирана професия Архитект“, а експозицията може да бъде разгледана до 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА).

Изложбата включва 20 устойчиви и иновативни архитектурни проекта, реализирани в 16 държави – членки на ЕС. „Изложбата представя ролята на архитектите в създаването на наистина конкурентна, обогатяваща и устойчива Европа. Архитектът е носител на комплексни познания, на чувствителността на твореца, той създава ефективни решения на съвременните предизвикателства, породени от климатичните промени. Проектите показват, че е възможно да се проектират градски пространства, които са способни да се справят с екстремни климатични условия, като същевременно повишават комфорта на обитателите и тяхното благополучие“, представя концепцията на изложбата арх. Нина Танчева, член на УС на КАБ.

„Международните дни на европейската регулирана професия Архитект“ продължават с кръгла маса „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“, която ще се проведе на 2 април 2024 г. във “Виваком Арт Хол”.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ