27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Анализ: Ще подхрани ли кредитирането бумът на имотния пазар

„Изпратихме поредната рекордна година, която е най-силната изобщо от съществуването на кредитния пазар в България. Най-вероятно предстои още една рекордна година, тъй като интересът към покупката на жилища остава висок. Интересът към кредитите също “. Това каза Тихомир Тошев, изпълнителен директор на кредит център по Би Ти Ви .

„Ниската безработица и ръстът на доходите през последните две години ще накарат българинът да е по-смел в посока задлъжняване и придобиване на имоти и през 2024 г.“, прогнозира той.

Статистика за имотния пазар обаче показва, че пет поредни тримесечия пазарът на имоти забавя ръст. Броят на сделките намалява за сметка на обемите, коментират анализатори.

„Все повече българите задлъжняват с по-големи суми, когато си купуват имот“, уточни Тихомир Тошев. Според него предстои интересна година и най-вероятно ще видим увеличаване на банковите депозити въпреки по-ниските лихви. Годината ще бъде стабилна и на кредитния и на имотния пазар.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ