15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Автобусни спирки в Лясковец с ликове на будители

В навечерието на 1 ноември община Лясковец започна инициативата за поставяне на образи на будители и местни светини на автобусните спирки.

На първата спирка в центъра на града е поставено изображение на Лясковския манастир и ликът на духовника и просветител Максим Райкович, който е бил игумен на Петропавловския манастир и основател на българското училище в града. Инициативата е на сдружението „Партньори за Лясковец“ и се реализира по проект по платформа „Агора“, финансирана по програма „Америка за България“ чрез Общинския фонд за местни инициативи.

Идеята е на още две спирки в централната част на града да бъдат поставени ликовете на личности, свързани със славната история на възрожденския град, както и със знакови места, които ще представляват интерес за гостите и туристите. Проектът е на стойност 3 хиляди лева и трябва да приключи до средата на ноември. Реализацията му е свързана с доброволческа работа и собствено съфинансиране.

Надяваме се, че по този начин, припомняйки миналото и историята, в съчетание със собствен принос, спирките в града ще бъдат опазени от недобросъвестни прояви, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.

Related Articles

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ