21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ямбол: Започва ремонт на сградата на Историческия музей

С церемония „Първа копка“ днес, 10 април 2023г., започва ремонтът на Регионален исторически музей – Ямбол. Строително-монтажните дейности са по проект „Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей – гр. Ямбол“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектът се изпълнява с комбинирано финансиране и е на обща стойност 1 911 225,24 лева. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 271 596,24 лв. като с нея ще бъдат обезпечени строителните дейности, както и част от оборудването и обзавеждането.

Останалите дейности по проекта, на обща стойност 639 629,00 лева, са от Фонд за градско развитие – Юг по ОПРР 2014-2020.

Сградата на музея ще бъде основно ремонтирана и санирана, ще се приложат изискванията за достъпна архитектурна среда и за хора с увреждания. Ще се достави ново обзавеждане и оборудване на нуждите на културната институция.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ