34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

ЧСИ продава на търг самолета на Васил Божков

Обявената цена е близо 29 милиона лева

Частен съдебен изпълнител продава самолет, собственост на фирма на Васил Божков. Обявената цена е близо 29 милиона лева без ДДС. Преди 3 години Антикорупционната комисия запорира имущество на бизнесмена за близо 400 милиона лева.

В документите на частния съдебен изпълнител е отбелязано, че върху обявения за продан самолет има вписани три залога от банка и пет запора от НАП и Антикорупционната комисия.

Публичната продан от ЧСИ е по изпълнително дело от Главна дирекция „Главна въздухоплавателна администрация“, която е към Министерство на транспорта.

Търгът насрочен за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

Ако самолетът бъде продаден, новият собственик ще трябва да направи още 970 хиляди евро разходи, за да вкара машината в движение.

Related Articles

КСБ разработи пътна карта в помощ на желаещите да строят

Камарата на строителите в България публикува на сайта си пътна карта с практически съвети за осъществяване на всяка инвестиционна идея, свързана със строителство. Прагматичното...

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ