15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

ЧСИ продава на търг самолета на Васил Божков

Обявената цена е близо 29 милиона лева

Частен съдебен изпълнител продава самолет, собственост на фирма на Васил Божков. Обявената цена е близо 29 милиона лева без ДДС. Преди 3 години Антикорупционната комисия запорира имущество на бизнесмена за близо 400 милиона лева.

В документите на частния съдебен изпълнител е отбелязано, че върху обявения за продан самолет има вписани три залога от банка и пет запора от НАП и Антикорупционната комисия.

Публичната продан от ЧСИ е по изпълнително дело от Главна дирекция „Главна въздухоплавателна администрация“, която е към Министерство на транспорта.

Търгът насрочен за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

Ако самолетът бъде продаден, новият собственик ще трябва да направи още 970 хиляди евро разходи, за да вкара машината в движение.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ