27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Утре стартира първият виртуален „Форум Реал“ за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е патрон на първия виртуален форум и изложение за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции. „Форум Реал“ ще се състои от 3 до 5 декември 2020 г.

МРРБ подкрепи инициативата, която ще проправи път за организиране на професионални дискусии онлайн и за виртуални срещи между партньори – подход, който пести време и средства. Това е добър начин за поддържане на интензивни връзки и комуникация в бранша в условията на пандемия.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани на форума, е дигитализацията и иновациите в строителството – важни стъпки за бранша и за икономиката като цяло. Представители на МРРБ ще се включат в дискусиите и ще представят проекта на регионалното министерство за стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор.

Над 300 души ще участват като лектори във „Форум Реал“. Планирани са повече от 60 дискусии. Посетителите ще могат да чуят още какви са тенденциите и очакванията за цените на имотите, как ще се променят цените на тока и природния газ, какви са основните приоритети и цели в Националния план за енергетиката и климата до 2030-а година, както и новите възможности за живот извън градовете.

Ще се обсъждат и теми, свързани с качеството на въздуха и влиянието му върху цените на имотите, ролята на умния дом във всекидневието и какво прави един град умен, какви са новите тенденции при урбанизма и проектирането на нови градски пространства, как транспортът ще се променя и др.

Предвидени са специализирани дискусии за всички участници на строително-инвестиционния пазар, а посетителите ще могат да присъстват на работни срещи и обучения.

В конферентната програма като лектори ще участват архитекти, строители, финансисти, инвеститори, анализатори, дизайнери, иноватори, учени, общественици и представители на изпълнителната и местна власт в България. За нуждите на събитието ще бъдат създадени 3 виртуални конферентни и няколко изложбени зали.

 

 

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ