13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов.

Проектът за Подробен устройствен план – Парцеларен план за ново трасе (югоизточно от Пловдив) по направлението на път II-56 – от пътен възел „Скобелева майка“ на север до изграденото кръгово кръстовище с „Асеновградско шосе“ на юг е внесен за разглеждане в Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Очаква се скоро да бъде съгласуван от тях, след това ще бъде внесен за одобрение от Басейнова дирекция в Пловдив и Министерството на околната среда и водите. След това проектът ще бъде представен и пред Националния експертен съвет по устройство на територията.

Проектът е разделен на три части, като за една от тях има избран изпълнител и финансиране. Нужно е обаче да бъдат извършени и отчуждителни процедури, като крайната цел е издаването на разрешението за строителство. Следващата работна среща е на 23 април в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Снимка: МРРБ

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ