27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ускоряват процедурите за основния ремонт на пътя Росен – Ясна поляна

Плановете са през септември да започнат строителните дейности

До края на юли ще има избран изпълнител на основния ремонт на 21,4 км от третокласния път III-992 Росен – Ясна поляна. В момента се провежда обществена поръчка, обявена през септември 2022 г., и предстои отварянето на ценовите оферти, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. И уточниха, че това е неоснователно забавена процедура с 10 месеца вследствие на бездействието на предходните ръководства на АПИ и МРРБ.

Целта на новия ръководен екип е максимално бързо, при спазване на законоустановените правила, да приключи обществената поръчка, за да може в кратък срок да има избран изпълнител, подписан договор и издадено разрешение за строеж. Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне ремонтът на трасето. Индикативната стойност на поръчката е 23 585 100 лв. без ДДС, а средствата са предвидени в бюджета на АПИ.

За ремонта на третокласния път има избран изпълнител и подписан договор за строителен надзор. Обществената поръчка е възложена на ДЗЗД „Трансконсулт Група-БГ“, с участници: „Трансконсулт – БГ“ ООД и „Трансконсулт – ГРУПА“ ЕАД. Стойността на договора е 553 977 лв. без ДДС.

Участъкът, който ще се ремонтира започва от кръстовището с второкласния път II-99 Бургас – Царево, преминава през селата Росен и Веселие, и завършва след с. Ясна поляна. Освен основен ремонт на пътя ще се изградят и две нови мостови съоръжения. Едното е над р. Росенска, а другото при 9-ти км между Росен и Веселие. Устоите и фундаментите на двата моста са компрометирани и това налага изграждането на нови.

До започването на основния ремонт на пътя Росен – Ясна поляна, за осигуряване безопасността на движение на трасето, ще се извършват текущи дейности. През този месец е планирано изкърпване на пътната настилка и премахване на избуялата от дъждовете растителност край пътя.

Related Articles

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ