29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Укрепени са компрометирани участъци по две реки в Сливен

Община Сливен приключи дейностите по възстановяване на компрометираните участъци по протежението на двете реки Новоселска и Селишка. Укрепени са дънни прагове и дъна при заустванията на дъждоприемните канализации в реките, поради възникнали критични места. Извършено е заскаляване чрез блокаж от едроломен камък и фракция. Целта е да се минимизират и ликвидират образували се ями в тези места. Мерките се налагат и заради рисковете от увреждане на прилежащата инфраструктура.

Община Сливен провежда редовно превенция с цел намаляване риска от бедствия и осигуряване нормалната проводимост на реките в тяхната урбанизирана територия, коментира инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

През октомври бяха почистени коритата на трите реки Асеновска, Селишка и Новоселска, когато беше използван и доброволния труд на лишени от свобода жени, чиито наказания се изпълняват в сливенския затвор. „Две седмици след извършеното почистване водното огледало на Асеновска, в районана Клуцохорския мост, беше още два пъти почиствано. Но, за съжаление, към момента отново е замърсено от пластмасови бутилки, опаковки и други отпадъци“, каза още инж. Кънева.

Община Сливен призовава гражданите да подават сигнали, когато забележат подобни вандалски прояви.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ