7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Укрепени са компрометирани участъци по две реки в Сливен

Община Сливен приключи дейностите по възстановяване на компрометираните участъци по протежението на двете реки Новоселска и Селишка. Укрепени са дънни прагове и дъна при заустванията на дъждоприемните канализации в реките, поради възникнали критични места. Извършено е заскаляване чрез блокаж от едроломен камък и фракция. Целта е да се минимизират и ликвидират образували се ями в тези места. Мерките се налагат и заради рисковете от увреждане на прилежащата инфраструктура.

Община Сливен провежда редовно превенция с цел намаляване риска от бедствия и осигуряване нормалната проводимост на реките в тяхната урбанизирана територия, коментира инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

През октомври бяха почистени коритата на трите реки Асеновска, Селишка и Новоселска, когато беше използван и доброволния труд на лишени от свобода жени, чиито наказания се изпълняват в сливенския затвор. „Две седмици след извършеното почистване водното огледало на Асеновска, в районана Клуцохорския мост, беше още два пъти почиствано. Но, за съжаление, към момента отново е замърсено от пластмасови бутилки, опаковки и други отпадъци“, каза още инж. Кънева.

Община Сливен призовава гражданите да подават сигнали, когато забележат подобни вандалски прояви.

Related Articles

Предстоящо: Строят нова поликлиника към Белодробна болница – Бургас

Нова поликлиника ще бъде изградена към Белодробна болница на ул. „Генерал Гурко“ 64 в Бургас. Сградата ще бъде на терен между общинския паркинг и...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ