13 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

УАСГ приключи обновяване на базата си и чества юбилейни годишнини съвместно с КАБ

Днес- 27 октомври от 14.00 часа в Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде обявено приключването на проект за обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в учебното заведение по ОПРР 2014-2020. От 19.00 часа в централното атриумно пространство ще бъдат тържествено отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ с откриване на три изложби.

Изложбата „Брациговска архитектурно строителна школа“ е обща експозиция на Камарата на архитектите – Регионална колегия София област с автор арх. Десислава Димитрова и Архитектурен факултет на УАСГ (катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“ и „Технология на архитектурата“). Сградите, представени в експозицията, са с чертежи на проф. арх. Пейо Бербенлиев, издадени в книгата му „Брациговските майстори строители“ през 1963г. и снимки на сградите днес, направени от арх. Димитрова. Те са: Историческият музей в Карлово, Църквата „Свети Никола“ в Карлово, Църквата „Света Марина“ в Пловдив, Църквата „Света Богородица“ в Пазарджик, Църквата „Свети Свети Петър и Павел“ в Сопот, Църквата „Света Богородица“ в Калофер, Дамовата къща в Брацигово, Ликомановата къща в Брацигово, Църквата „Свети Йоан Предтеча“ и камбанарията в Брацигово – най-високата православна свободностояща камбанария на Балканския полуостров.

Втората изложба е „80 години Строителен факултет на УАСГ“.

Третата е „Мостове на градежи“- фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

По време на събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от 3D GARDEN.

Снимка: УАСГ

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ