25 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Турските туристи най-многобройни от гостите на Пловдив

С 20,4% е скочил ръстът на туристи в хотелите, хостелите и останалите бази за настаняване в Пловдив и региона през септември, спрямо същия период на 2022-а година. Реализираните през септември тази година приходи от нощувки са 8,6 милиона лева, сочат данните на Териториалното статистическо бюро-Юг.

Увеличението на броя на клиентите е със 7,2%. Основната част от тях – 73,4% са българи. От чужденците най-голям е делът на гражданите на Турция – 12,2%, следвани от гостите от Израел, Германия, Испания и Великобритания.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през септември е 36%, като традиционно тя е най-висока в хотелите с 4 и 5 звезди – 45,1%, отчитат още от статистическата служба.

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ