27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Туристически аудиогид за Трявна на български и английски

Туристически аудиогид за Трявна е на разположение на гостите на града. Мобилното приложение е безплатно и е достъпно на български и английски език.

То дава възможност на всеки турист, решил да обходи самостоятелно културно-историческите обекти в Трявна, да научи за тях само с телефон в ръка. Разхождайки се по старинната улица, гостите на градчето могат да чуят за миналото на селището, да се спрат и да разгледат тревненските къщи, възрожденския площад с часовниковата кула или Старото школо. Представянето включва 15 позиции, като разказът за обектите от материалното наследство продължава със занаятчийската история на Трявна.

Съдържанието за туристическия аудиогид е разработено от екипа на Института за приложения в туризма, съвместно с музейните експерти от града.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ