8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Туристически аудиогид за Трявна на български и английски

Туристически аудиогид за Трявна е на разположение на гостите на града. Мобилното приложение е безплатно и е достъпно на български и английски език.

То дава възможност на всеки турист, решил да обходи самостоятелно културно-историческите обекти в Трявна, да научи за тях само с телефон в ръка. Разхождайки се по старинната улица, гостите на градчето могат да чуят за миналото на селището, да се спрат и да разгледат тревненските къщи, възрожденския площад с часовниковата кула или Старото школо. Представянето включва 15 позиции, като разказът за обектите от материалното наследство продължава със занаятчийската история на Трявна.

Съдържанието за туристическия аудиогид е разработено от екипа на Института за приложения в туризма, съвместно с музейните експерти от града.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ