35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Туристически аудиогид за Трявна на български и английски

Туристически аудиогид за Трявна е на разположение на гостите на града. Мобилното приложение е безплатно и е достъпно на български и английски език.

То дава възможност на всеки турист, решил да обходи самостоятелно културно-историческите обекти в Трявна, да научи за тях само с телефон в ръка. Разхождайки се по старинната улица, гостите на градчето могат да чуят за миналото на селището, да се спрат и да разгледат тревненските къщи, възрожденския площад с часовниковата кула или Старото школо. Представянето включва 15 позиции, като разказът за обектите от материалното наследство продължава със занаятчийската история на Трявна.

Съдържанието за туристическия аудиогид е разработено от екипа на Института за приложения в туризма, съвместно с музейните експерти от града.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ