14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Трето издание на Форум „Брацигово – каменният поток на времето“

От 26 юни до 2 юли 2023 г. ще се проведе Третото издание на Форум „Брацигово – каменният поток на времето“. Събитието се организира от Камарата на архитектите в България – РК София Област, Камарата на строителите в България и Община Брацигово.

Тазгодишното издание е посветено на българо-италианския културен обмен, свързан с недвижимото културно наследство и изкуство. Към главните органзатори тази година се присъединяват Посолството на Италия в България, Италианският културен институт и Конфиндустрия България. Партньори на проекта са Регионалният исторически музей – Пазарджик, Университетът по архитектура строителство и геодезия, както и Националното сдружение на общините в Република България.

В програмата са включени поредица от различни изложби, лекции, практически работилници и културни събития, посветени на недвижимото културно наследство, археология и изкуства.Акцент ще бъде поставен върху сградите за образование и култура, както и за ревитализация и енергийна ефективност при сгради със статут на недвижими културни ценности.

Специално за откриването на 26 юни Регионалният исторически музей – Пазарджик ще изложи прочутото тракийско съкровище от с. Равногор, Община Брацигово. Програмата в първия ден започва в 14:30 ч. с Пресконференция на организаторите в конферентната зала на РИМ – Пазарджик. От 15:30 ч. в залата на музея ще бъде експонирано Равногорското съкровище, съпроведено с обзорно представяне от Адриана Божкова на тема „Археологически проучвания в Брациговския край и околността“. Предвидена е и музикална програма от цигуларя Орлин Цветанов и коктейл.

Пълната програма на форума можете да разгледате на официалния сайт на събитието: www.forum-bratsigovo.bg

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ