23 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Тирове задръстиха „Хемус“ заради ремонта на два тунела

Топли дол“ и „Правешки ханове“ са само наполовина проходими

Очаквано магистрала „Хемус“ в Софийска област се превърна в изпитание и късане на нерви на шофьорите. Това е особено осезаемо в петъчния ден, когато трафикът е засилен заради наближаващия уикенд. Започналите преди два дни основни ремонти на тунелите „Правешки ханове“ и „Топли Дол“ вече създават задръствания.

Опашки от тирове чакат реда си да преминат през „стесненията“ – и двата тунела остават проходими, но трафикът в посока Варна е насочен в тръбата към Варна, за да вървят строителните работи. Скоростта е ограничена до 50 км в час.

„Тапите“ ще останат до юли догодина, когато се предвижда да приключи реновирането на тръбите в едната посока. После ще започнат и основните ремонти на тръбите в направление София.

От АПИ обясниха, че строителните работи са неотложни – това ще са първите основни ремонти на двата тунела, откакто са построени преди около 40 години.

Related Articles

Започва кампания за обновяване на НДК

Ръководството на Националния дворец на културата стартира мащабна кампания за обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса. Целта е той отново да се превърне в...

Обсъждат възможността държавата да купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да стартира процедурата за закупуването на родната къща на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ