4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Тирове задръстиха „Хемус“ заради ремонта на два тунела

Топли дол“ и „Правешки ханове“ са само наполовина проходими

Очаквано магистрала „Хемус“ в Софийска област се превърна в изпитание и късане на нерви на шофьорите. Това е особено осезаемо в петъчния ден, когато трафикът е засилен заради наближаващия уикенд. Започналите преди два дни основни ремонти на тунелите „Правешки ханове“ и „Топли Дол“ вече създават задръствания.

Опашки от тирове чакат реда си да преминат през „стесненията“ – и двата тунела остават проходими, но трафикът в посока Варна е насочен в тръбата към Варна, за да вървят строителните работи. Скоростта е ограничена до 50 км в час.

„Тапите“ ще останат до юли догодина, когато се предвижда да приключи реновирането на тръбите в едната посока. После ще започнат и основните ремонти на тръбите в направление София.

От АПИ обясниха, че строителните работи са неотложни – това ще са първите основни ремонти на двата тунела, откакто са построени преди около 40 години.

Related Articles

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ