23 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

С три изложби отбелязват юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ

С три изложби, на 27 октомври от 19:00 ч. в централното атриумно пространство на Университета по архитектура, строителство и геодезия, тържествено ще бъдат отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ.

Първата изложба е посветена на Брациговската архитектурно-строителна школа. Неин автор е арх. Десислава Димитрова. Организатори са РК на КАБ – София-Област и Архитектурния факултет на УАСГ – катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“, „Технология на архитектурата“.

Втората експозиция е посветена на 80-годишнината от създаването на Строителния факултет на УАСГ.

Третата е „Мостове на градежи“ – фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

На събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от „3D ГАРДЪН“ ЕООД. Арт инсталацията, която създадоха специално за пространството на УАСГ вдъхва нов живот на пространството. Тя ще докосне посетителите до цветни и приказни сюжети и ще ги потопи в един модерен „Зелен Свят“.

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ