8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

С три изложби отбелязват юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ

С три изложби, на 27 октомври от 19:00 ч. в централното атриумно пространство на Университета по архитектура, строителство и геодезия, тържествено ще бъдат отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ.

Първата изложба е посветена на Брациговската архитектурно-строителна школа. Неин автор е арх. Десислава Димитрова. Организатори са РК на КАБ – София-Област и Архитектурния факултет на УАСГ – катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“, „Технология на архитектурата“.

Втората експозиция е посветена на 80-годишнината от създаването на Строителния факултет на УАСГ.

Третата е „Мостове на градежи“ – фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

На събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от „3D ГАРДЪН“ ЕООД. Арт инсталацията, която създадоха специално за пространството на УАСГ вдъхва нов живот на пространството. Тя ще докосне посетителите до цветни и приказни сюжети и ще ги потопи в един модерен „Зелен Свят“.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ