27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

С три изложби отбелязват юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ

С три изложби, на 27 октомври от 19:00 ч. в централното атриумно пространство на Университета по архитектура, строителство и геодезия, тържествено ще бъдат отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ.

Първата изложба е посветена на Брациговската архитектурно-строителна школа. Неин автор е арх. Десислава Димитрова. Организатори са РК на КАБ – София-Област и Архитектурния факултет на УАСГ – катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“, „Технология на архитектурата“.

Втората експозиция е посветена на 80-годишнината от създаването на Строителния факултет на УАСГ.

Третата е „Мостове на градежи“ – фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

На събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от „3D ГАРДЪН“ ЕООД. Арт инсталацията, която създадоха специално за пространството на УАСГ вдъхва нов живот на пространството. Тя ще докосне посетителите до цветни и приказни сюжети и ще ги потопи в един модерен „Зелен Свят“.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ