26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

С лиценз: София вече има хеликоптерна болнична площадка

София вече има първата лицензирана хеликоптерна болнична площадка. Транспортният министър Георги Гвоздейков връчи документите за регистрация на вертолетно летище на изпълнителния директор на болницата “Света Анна” д-р Славчо Близнаков.

Площадката отговаря на всички изисквания за регистрация и ще бъде включена в системата за спешна медицинска помощ по въздух.

“Столичната болница “Света Анна” има изградена площадка от години, която е използвана за спешни случаи около 10 пъти. От днес вече е част от цялостна национална система за оказване на спешна медицинска помощ по въздух”, каза още д-р Близнаков.

От здравното ведомство уточниха, че при добри климатични условия първият медицински хеликоптер ще кацне у нас на 31 януари и това е потвърдено от страна и на италианския производител. След пристигането хеликоптерът ще бъде регистриран и ще получи удостоверения за летателна годност. Според предвидения график през юни трябва да пристигне вторият, а до края на годината и третият хеликоптер.

Related Articles

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...

От 24 юни: Започва ремонт на „Челопешко шосе“ и „Кремиковско шосе“

Продължават ремонтните дейности в район „Кремиковци“, каза пред Радио София кметът Лилия Донкова. Тя уточни, че реконструкцията на читалището в Бухово е приключила, предстои...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ