23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

С евросредства: Санират жилищни сгради в Разлог

Три многофамилни жилищни сгради в град Разлог ще бъдат санирани със средства по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проектът „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – пета група“ включва 3 блока в града, намиращи се на улиците „Стефан Стамболов“ № 5, „Стефан Стамболов“ № 13 и „Екзарх Йосиф“ № 58. Общата стойност на проекта е 1 249 649,97 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 1 062 202,47 лева, а националното съфинансиране е 187 447,50 лева.

Предвижда се на жилищните сгради да бъде монтирана изолация на външните стени, подовете и покривите, да бъде подменена дограмата и др. Целта е обектите да достигнат клас на енергопотребление „В“, което гарантира намаляване на разходите за енергия, както и постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020 г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност 2014-2020 г.

След реализирането на дейностите, заложени в проекта, ще бъде осигурено по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на трите сгради.

Очакванията на Общинската администрация са до края на месец септември и трите блока да бъдат напълно завършени, като по време на строително- монтажните работи ще бъде осъществяван непрекъснат строителен надзор.

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ