22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

С близо 2 млн. лв. изграждат модерна библиотека в УНСС

Министерският съвет отпуска 1 940 000 лева на Университета за национално и световно стопанство за модернизация на университетската библиотека.

В момента тя е разположена в крило от сградата на УНСС, а помещенията й се нуждаят от спешно обновяване и реорганизация.

Библиотечните единици са подредени на стелажи, които са морално остарели и не отговарят на съвременните изисквания за функционалност, посочват от правителството. Липсват кътове за социална комуникация, а мястото за обслужващите гишета е малко, поради което те са нефункционални. Няма подходящо място за провеждане на групови занимания на студенти. Хранилищата за книги са под кота „0“ и се нуждаят от основен ремонт, защото са перманентно наводнени.

Предвижда се с предоставените средства да бъде изграден съвременен център за информация и знания, като се предлагат модерни услуги за всички студенти и преподаватели.

Университетската библиотека ще стане база за развитието на научноизследователската дейност, както чрез богати библиотечни колекции, така и чрез осигуряване на отдалечен достъп до световни научно-информационни бази данни. Тя ще бъде и място за съвременна комуникация и развитие на научна дейност между преподаватели и служители чрез работа в малки, средни и големи групи, посочват от МС.

Related Articles

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ