16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

С близо 2 млн. лв. изграждат модерна библиотека в УНСС

Министерският съвет отпуска 1 940 000 лева на Университета за национално и световно стопанство за модернизация на университетската библиотека.

В момента тя е разположена в крило от сградата на УНСС, а помещенията й се нуждаят от спешно обновяване и реорганизация.

Библиотечните единици са подредени на стелажи, които са морално остарели и не отговарят на съвременните изисквания за функционалност, посочват от правителството. Липсват кътове за социална комуникация, а мястото за обслужващите гишета е малко, поради което те са нефункционални. Няма подходящо място за провеждане на групови занимания на студенти. Хранилищата за книги са под кота „0“ и се нуждаят от основен ремонт, защото са перманентно наводнени.

Предвижда се с предоставените средства да бъде изграден съвременен център за информация и знания, като се предлагат модерни услуги за всички студенти и преподаватели.

Университетската библиотека ще стане база за развитието на научноизследователската дейност, както чрез богати библиотечни колекции, така и чрез осигуряване на отдалечен достъп до световни научно-информационни бази данни. Тя ще бъде и място за съвременна комуникация и развитие на научна дейност между преподаватели и служители чрез работа в малки, средни и големи групи, посочват от МС.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ