3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Събарят подпорната стена от каменна зидария в парка на Пъстрогор

Община Свиленград започна строително-монтажни дейности по благоустрояване на парка в центъра на село Пъстрогор. Съществуващите остарели детски съоръжения ще бъдат демонтирани, а на тяхно място ще бъде изградена нова детска площадка от армиран бетон и с ударопоглъщаща настилка. Планиран е монтаж на четири детски съоръжения за различен тип занимания – за катерене, баланс, клатушка и люлка.

Ще бъде поставена и паркова мебел – пейки и кошчета, а съществуващата беседка ще бъде ремонтирана. Предвидени да също дейности по затревяване и озеленяване. Подпорната стена от каменна зидария в единия край на парка ще бъде съборена, тъй като е компрометирана и се руши. На нейно място ще бъде изградена нова стоманобетонова с ажурна ограда.

По график строителните работи трябва да приключат до края на месец май 2023 г. Обектът се изпълнява в рамките на проект по процедура на МИГ „Свиленград Ареал”. Проектът включва също и обновяване на зелени площи за обществено ползване в село Мезек и в Свиленград – на ул. „Тодор Кирков”.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ