24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Събарят подпорната стена от каменна зидария в парка на Пъстрогор

Община Свиленград започна строително-монтажни дейности по благоустрояване на парка в центъра на село Пъстрогор. Съществуващите остарели детски съоръжения ще бъдат демонтирани, а на тяхно място ще бъде изградена нова детска площадка от армиран бетон и с ударопоглъщаща настилка. Планиран е монтаж на четири детски съоръжения за различен тип занимания – за катерене, баланс, клатушка и люлка.

Ще бъде поставена и паркова мебел – пейки и кошчета, а съществуващата беседка ще бъде ремонтирана. Предвидени да също дейности по затревяване и озеленяване. Подпорната стена от каменна зидария в единия край на парка ще бъде съборена, тъй като е компрометирана и се руши. На нейно място ще бъде изградена нова стоманобетонова с ажурна ограда.

По график строителните работи трябва да приключат до края на месец май 2023 г. Обектът се изпълнява в рамките на проект по процедура на МИГ „Свиленград Ареал”. Проектът включва също и обновяване на зелени площи за обществено ползване в село Мезек и в Свиленград – на ул. „Тодор Кирков”.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

Яки глоби за фирми и институции ако не уведомят за кибератака

Подготвят се промени в Закона за киберсигурност. В тях са включени и по-високи глоби за фирми и институции, ако не сигнализират и не вземат...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ