34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Строят образователно-културен комплекс в столичния район „Възраждане“

Проектът предвижда огромна библиотека и зали за културни събития

Нов образователно-културен комплекс ще бъде построен в София, съобщиха от Организацията на евреите в България „Шалом“ (ОЕБ). Първата копка ще бъде направена на 10 септември на ъгъла на ул. „Димитър Петков“ и ул. „Цар Симеон“. Комплексът ще събира под един покрив училище „Роналд Лаудер“, детска градина „Ган Балаган“, новия дом на еврейската общност в София, както и централата на ОЕБ „Шалом“.

В бъдещата сграда ще се осигурява образованието на над 600 деца на възраст от една до 18 години. Предвидено е изграждането на модерен STEM център, който да позволи използването на високи и модерни технологии в процеса на образованието.

Комплексът се изгражда в партньорство на „Шалом“ със Столичната община, район „Възраждане“ и с подкрепата на някои от най-големите образователни фондация в Европа и САЩ. Той ще включва една от най-големите библиотеки на територията на град София и зали за концерти и събития. През октомври, като част от проекта, учениците от бъдещия комплекс ще организират и кампания за залесяване и облагородяване на района.

Начало на строителството на комплекса се очаква да дадат кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на САЩ Кенет Мертен, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на ОЕБ „Шалом“ проф. Александър Оскар.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ