15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще заема пространството по южната граница на имота. Ще бъде смесена конструкция (стоманобетонови колони и метални греди) по проект на арх. Виолета Каракачанова. Строителните книжа са разписани преди повече от три години, но сега започва същинското изграждане.

В сградата ще бъдат обособени две зали със смесено осветление – естествено, идващо от отворите за врати и прозорци по фасадата и изкуствено от осветителните тела. Предвидени са сервизни помещения и санитарни възли, адаптирани и за хора със специални потребности.

Новите зали ще бъде готова да посреща посетители, след като бъде закупено и монтирано предвиденото специално оборудване: 20 стенни витрини, 2 стъклени витрини за монети, 3 витрини без стъкла, щанд-витрина, проекторен екран, столове, бюра и друга мебел. Строителите трябва да предадат готов обекта до 150 дни съгласно сключения след обществена поръчка договор с изпълнителя – „Еко Традекс Груп“ АД.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ