4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен”

С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в район „Западен”на Пловдив.Те ще са стойност 6,7 млн. лева без ДДС.

Общата застроена площ е 2286 кв.м.

В документацията е записано, че трябва да се осигурят подвижни скамейки за резерви, треньори и наблюдатели – 7 броя по 5 места за всяка зала, или общо 70 места в двете зали. По проект ще има и кафе-бар с двадесетина места, както ипомощни и санитарни помещения.

Общият брой на паркоместата е 41, предвидено. В заданието и средствата е предвидено също облагородяването и озеленяването на имота от 5 дка между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и парк Ружа.

Изпълнител на обекта ще е „Парсек груп”, станала печално известна на пловдивчани със забавянето и проблемите при разширението на ул. „Даме Груев“ в район „Южен“.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

ИПИ: Много региони са с потенциал за подобряване на развитието си

Няма непреодолими бариери пред икономическото и социалното преобразяване на местно ниво. Амбицията, усилията и финансовата независимост на местните власти могат да повлияят за повишаване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ