26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Стара Загора приема документи за саниране до 10 май

До 10 май е срокът, в който Стара Загора очаква документите на желаещите да се включат в първия етап на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I”, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) и са проектирани преди 26 април 1999. Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ. Санирането цели достигане на клас на енергопотребление „В” на сградите, намаление на енергийното потребление, както и редуциране на емисиите на парникови газове.

По предварителна информация, над 70 са Сдруженията на собствениците, които изпълняват в момента изискванията за включване, а подадените готови документи са близо 15. Общият размер на средствата за Община Стара Загора е 50 милиона лева с ДДС.

Ще има прием на проекти и по втори етап от реализирането на подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд”. При него обаче безвъзмездната финансова помощ ще бъде 80% от допустимите разходи и ще стартира след края на текущата процедура. Кандидатстването ще приключи на 31.12.2023, уточняват от администрацията в Стара Загора.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ