8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Според статистиката: Спад на имотните сделки у нас

Предизвикателствата пред имотния пазар у нас бяха дискутирани на бизнес форум във Варна. За последните две тримесечия на 2022 година в България като цяло се наблюдава спад на броя на сделките, отчитат от бранша.

Това, което наблюдават брокери във водещи агенции е, че купувачите вземат все по-трудно решения за покупка на имот. Бъдещите собственици правят все повече огледи и по-дълго осмислят нещата преди да минат към реална сделка. Заедно със спада на сделките, това означава, че пазарът на имоти у нас преминава от растящ в едно плато.

В края на месец март, когато се отчитат сделките от първото тримесечие на тази година ще стане ясно дали „охладняването“ на пазара с недвижимости е трайно.

Related Articles

Възможност: 1 млрд. за общините, ако държавата им преотстъпи 1/5 от подоходния данък

Преотстъпването от страна на държавата на 1/5 от приходите от подоходното облагане към общините би довело до допълнителен ресурс за регионите в рамките на...

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ