25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Според статистиката: Спад на имотните сделки у нас

Предизвикателствата пред имотния пазар у нас бяха дискутирани на бизнес форум във Варна. За последните две тримесечия на 2022 година в България като цяло се наблюдава спад на броя на сделките, отчитат от бранша.

Това, което наблюдават брокери във водещи агенции е, че купувачите вземат все по-трудно решения за покупка на имот. Бъдещите собственици правят все повече огледи и по-дълго осмислят нещата преди да минат към реална сделка. Заедно със спада на сделките, това означава, че пазарът на имоти у нас преминава от растящ в едно плато.

В края на месец март, когато се отчитат сделките от първото тримесечие на тази година ще стане ясно дали „охладняването“ на пазара с недвижимости е трайно.

Related Articles

Започва кампания за обновяване на НДК

Ръководството на Националния дворец на културата стартира мащабна кампания за обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса. Целта е той отново да се превърне в...

Шест габровски проекта одобрени за финансиране по ПУДООС

Община Габрово, Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП), гимназиите „Пенчо Семов“ и „Акад. Иван Гюзелев“, училище „Ран Босилек“ и Детска градина „Мики Маус“ получават...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ