3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Спират движението по ключова отсечка в Пловдив

От понеделник – 24 април, се спира движението на пътни превозни средства по „Брезовско шосе“, което е ключова артерия за Пловдив. Ограничението ще е в участъка между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е възобновяването на археологическите проучвания на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“.

Временната организация на движение ще е обозначена със съответните пътни знаци и указателни табели за алтернативни маршрути, осигуряващи достъп до търговските обекти в зоната. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и правят всичко възможно за по-скорошното завършване на обекта.

Строително-монтажните работи на „Брезовско шосе“ са част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв. На 24 юли се очаква успешното му приключване.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ