22 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Спират движението по ключова отсечка в Пловдив

От понеделник – 24 април, се спира движението на пътни превозни средства по „Брезовско шосе“, което е ключова артерия за Пловдив. Ограничението ще е в участъка между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е възобновяването на археологическите проучвания на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“.

Временната организация на движение ще е обозначена със съответните пътни знаци и указателни табели за алтернативни маршрути, осигуряващи достъп до търговските обекти в зоната. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и правят всичко възможно за по-скорошното завършване на обекта.

Строително-монтажните работи на „Брезовско шосе“ са част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв. На 24 юли се очаква успешното му приключване.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ