Спешно укрепват пречиствателната станция на яз. „Ясна поляна“

0

Стартира подготовката за спешно укрепване на пречиствателната станция за питейни води на яз. „Ясна Поляна“, която водоснабдява селищата южно от Бургас. Проверка на „Български ВиК холдинг“ ЕАД констатира, че станцията е в изключително тежко аварийно състояние.

Анализ ще покаже колко средства са необходими за спешно укрепване на авариралите съоръжения в станцията, за да може да се кандидатства за тях пред Министерския съвет. Подготвя се и необходимото техническо задание за ремонт. Веднага след това документите ще бъдат предоставени на областния управител на Бургас, който да проведе чрез пряко договаряне процедурите по избор на изпълнител на ремонтите предвид аварийната и спешна ситуация.

Вероятно нужната сума ще бъде около 15 млн. лв., като освен за укрепване, ще се ползва и за изграждане на дублираща линия, която да подава вода докато траят ремонтните дейности. Укрепването на авариралите басейни ще отнеме около два месеца, а цялостните ремонтни дейности ще приключат до началото на активния летен туристически сезон – около 15 юни 2023-а година.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си