19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Спектакъл „НЕОтопия“ в УАСГ

Авангардният проект е микс от имерсивен театър, архитектура, дизайн, музика и виртуална реалност

„Театър на сетивата София“ отправя провокация към всички любители на нестандартните артистични форми и силни емоционални преживявания с най-новата си изява- “НЕОТОПИЯ”. Тя е интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Това е артистично-изследователски проект, който развива наратива за “НЕОнавтите” – учени-артисти, които провеждат своите поетични изследвания в полето на НЕОбяснимото, НЕОпределеното, НЕОграниченoто и НЕОбозначеното на картите. В него зрителят приема ролята на главно действащо лице в едно вълнуващо индивидуално пътуване в дебрите на вътрешния свят, в който всички сетива се изострят на една напълно нова територия.

Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) изследва колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите? Може ли такава архитектура да диша и танцува? Кои са архитектите на този НЕОнавтски свят? Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес? На тези и още въпроси се търсят отговори чрез изследователския спектакъл.

Спектаклите са на 8, 9, 22 и 23 април между 18.00 и 21.00 часа в в централното фоайе на новата сграда на Университета по архитектура строителство и геодезия. През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта, а продъжителността на спектакъла е 90 минути.

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и на Национален фонд “Култура”, с партньорството на УАСГ и Elektrick.me.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ