15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Спасяват 100-годишна сграда в Пловдив с благотворителен концерт в неделя

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели организират на 10 декември (неделя) „Благотворителен концерт – матине“ с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на дружеството, която се намира в центъра на Пловдив.

Събитието започва в 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Каузата е: Най-старият певчески хор в България реставрира своята сграда, построена с пари на самите хористи преди 1 век, обявиха организаторите. В музикалният празник благотворително участват – Хор „Ангел Букорещлиев“, виртуозният цигулар Маестро Мичо Димитров, Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Ралица Ботева – пиано, танцовото дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев , джаз-пианистът Мирослав Турийски и хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева .

Входът е с благотворителни покани, които могат да се получат на адрес: ул. „Ангел Букорещлиев“ 18А или на място в ДК „Борис Христов“, преди началото на събитието. Ще има поставена и кутия за дарения пред залата.

Всеки може да подкрепите каузата за набиране на средства за реставрация и реконструкция на сградата на Пловдивското певческо дружество и по банков път:

IBAN: BG15SOMB91301060015602

Общинска банка АД

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ