26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Спасяват 100-годишна сграда в Пловдив с благотворителен концерт в неделя

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели организират на 10 декември (неделя) „Благотворителен концерт – матине“ с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на дружеството, която се намира в центъра на Пловдив.

Събитието започва в 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Каузата е: Най-старият певчески хор в България реставрира своята сграда, построена с пари на самите хористи преди 1 век, обявиха организаторите. В музикалният празник благотворително участват – Хор „Ангел Букорещлиев“, виртуозният цигулар Маестро Мичо Димитров, Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Ралица Ботева – пиано, танцовото дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев , джаз-пианистът Мирослав Турийски и хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева .

Входът е с благотворителни покани, които могат да се получат на адрес: ул. „Ангел Букорещлиев“ 18А или на място в ДК „Борис Христов“, преди началото на събитието. Ще има поставена и кутия за дарения пред залата.

Всеки може да подкрепите каузата за набиране на средства за реставрация и реконструкция на сградата на Пловдивското певческо дружество и по банков път:

IBAN: BG15SOMB91301060015602

Общинска банка АД

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ