13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Скоро: Рудозем ще има нов Център за спешна медицинска помощ

След дълг отлагане в Рудозем започна строеж на нов Център за спешна медицинска помощ, съобщиха от администрацията. Още преди 4 години Община Рудозем учреди правото на строеж в полза на Министерството на здравеопазването, а преди 2 години е доставено и здравно оборудване. След като са преодолени всички административни пречки изграждането на обекта стартира.

В проекта е заложено изграждането на сграда на спешния център и паркинг. Центърът се изгражда с част от средствата от големия инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Регионална здравна инфраструктура“, която се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Новият център за спешна медицинска помощ в Рудозем ще бъде на леснодостъпно място за пациенти и посетители.

Възложител на строежа е Министерство на здравеопазването, а изпълнител е кърджалийската фирма „Меаца“ ЕООД. Строителният надзор е на шуменската фирма „Ди Ви Консулт БГ“ ООД.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ