8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Скоро: Рудозем ще има нов Център за спешна медицинска помощ

След дълг отлагане в Рудозем започна строеж на нов Център за спешна медицинска помощ, съобщиха от администрацията. Още преди 4 години Община Рудозем учреди правото на строеж в полза на Министерството на здравеопазването, а преди 2 години е доставено и здравно оборудване. След като са преодолени всички административни пречки изграждането на обекта стартира.

В проекта е заложено изграждането на сграда на спешния център и паркинг. Центърът се изгражда с част от средствата от големия инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Регионална здравна инфраструктура“, която се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Новият център за спешна медицинска помощ в Рудозем ще бъде на леснодостъпно място за пациенти и посетители.

Възложител на строежа е Министерство на здравеопазването, а изпълнител е кърджалийската фирма „Меаца“ ЕООД. Строителният надзор е на шуменската фирма „Ди Ви Консулт БГ“ ООД.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ