15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Село Първенец се радва на обновен площад

Стотици жители и гости на село Първенец наблюдаваха първото светлинно шоу на обновения площад пред читалище „Съзнание“. Пеещите фонтани са главната атракция в ремонтираното пространство. В продължение на около 30 минути от фонтана звучат популярни и класически мелодии, съпроводени със светлинни ефекти.

Изцяло е подменена настилката на площада, изградена е нова сцена и лятно кино, красиви алеи и модерни съоръжения за спорт и игра на децата. Зелените площи са преобразени, поставени са нови пейки, изградена е автоматизирана поливна система. Целият парк е изпълнен с градинско и декоративно осветление.

Реновиран е и паметникът в центъра на Първенец. Сменена е облицовката и е подновена инфраструктурата на прилежащия площад към него.

Данни за наличие на читалищна дейност в селото има от 1908 г., когато се смята, че най-будните и прогресивни хора, членове на кооперацията, са създали читалището. Новата му сграда отваря врати през 1961 година. В нея се развива богата самодейност в различни школи, групи и клубове по интереси.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ