29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Селектират идейни предложения за участие на България в ЕКСПО 2025 – Осака

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) публикува покана за подаване на идейни предложения за визуалното представяне на България на международното изложение ЕКСПО 2025 в Осака, Япония.

Предметът на конкурса е кураторска идея за експозиция в павилиона и в пространството пред него, която трябва да представи България в най-добра светлина. Самият павилион е проектиран от Хирото Кобаяши и в момента се изпълнява от японсаката фирма “Дайвалииз”. Павилионът е с площ 376 кв.м. и е разположен върху терен от 900 кв.м.

Участниците имат пълна свобода да изберат начин за представяне на България, така че да запалят интерес за посещения, инвестиции, културен и научен обмен и да обогатят представата за държавата ни.

Бюджетът за реализиране на експозицията е около 500 000 лв., като в тази сума не са включени транспорта и рекламните материали на експозицията.

Крайният срок за подаване на предложенията е 2 юли 2024. Наградният фонд е в размер на 45 000 лева.

Темата на Експо 2025 е Future Society for Our Lives, а подтемата за сектора, в който е позициониран павилионът на България е Saving Lives.

Останалите подтеми за България са:

Good Health and Well-being;

Clean water and Sanitation;

Affordable and Clean Energy;

Decent Work and Economic Growth;

Industry, Innovation and Infrastructure;

Responsible Consumption and Production.

Световното изложение ЕКСПО 2025 ще се проведе от 13 април до 13 октомври 2025 г. в Осака, региона Кансай, Япония. Очаква се форумът да привлече над 28 милиона посетители – 90% от тях ще са японски граждани, а останалите 10% посетители ще са от други страни.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ