17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Ръст на цените на жилищата в целия ЕС

България е на второ място по месечен скок на цените на имотите

Цените на жилищата в Европейския съюз са се повишили със 7,4 на сто на годишна основа, сочат цифрите за третото тримесечие на 2022 година. Европейската статистическа агенция „Евростат“ обяви най-новите данни за индекса на цените на жилищните имоти.

В България цените на жилищата са скочили нагоре с 15,6 на сто през третото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период година по-рано. Това представлява ускорение на ръста на родните жилищни цени в сравнение с предишните второ и първо тримесечия, когато увеличението бе съответно 14,6 на сто и 11,5 на сто.

На месечна основа през третото тримесечие на миналата година цените на жилищата в страната ни са нараснали с 4,1 на сто. За този период месечният ръст на цените на жилищните имоти в България е бил вторият най-голям сред страните членки на ЕС. Единствено Кипър е регистрирала по-висок растеж на ценовия индекс +5,8 на сто.

Related Articles

Видин: Обучават архитекти в опазване на културното наследство

Архитекти от Видин се обучават в специализиран курс на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и френския институт Екол дьо Шайо (Ecole de...

Издадоха преведен от немски език „Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство“

Това е второ подобрено и допълнено издание на оригинала от 1912 година от Лайпциг, Германия "Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство" е издание по повод...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ