15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Ръст на цените на жилищата в целия ЕС

България е на второ място по месечен скок на цените на имотите

Цените на жилищата в Европейския съюз са се повишили със 7,4 на сто на годишна основа, сочат цифрите за третото тримесечие на 2022 година. Европейската статистическа агенция „Евростат“ обяви най-новите данни за индекса на цените на жилищните имоти.

В България цените на жилищата са скочили нагоре с 15,6 на сто през третото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период година по-рано. Това представлява ускорение на ръста на родните жилищни цени в сравнение с предишните второ и първо тримесечия, когато увеличението бе съответно 14,6 на сто и 11,5 на сто.

На месечна основа през третото тримесечие на миналата година цените на жилищата в страната ни са нараснали с 4,1 на сто. За този период месечният ръст на цените на жилищните имоти в България е бил вторият най-голям сред страните членки на ЕС. Единствено Кипър е регистрирала по-висок растеж на ценовия индекс +5,8 на сто.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ