7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

РИОСВ иска затваряне на ТЕЦ “Марица 3” заради мръсен въздух

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково поиска временно спиране за 48 часа на мощностите на димитровградската ТЕЦ “Марица 3”. Причината е изпускане на неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение през последните няколко дни.

Основание за исканата мярка е чл. 73 от Закона за енергетиката и установени нарушения на екологичното законодателство по Закона за опазване на околната среда. Изпратено е писмо до Електроенергийния системен оператор за незабавно разпореждане за прекъсване на производството на електрическа енергия на оператора, се уточнява в съобщението.

ПОКАЗАТЕЛИТЕ

Автоматичната измервателна станция (АИС) “Раковски” вчера отчете във времевия отрязък от 9:00 до 13:00 часа в събота превишения на пределно допустимата средночасова концентрация на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Най-голямо бе то в 10:00 часа, когато уредите са установили 2002,4 микрограма на кубичен метър при средночасова норма 350 микрограма на кубик.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ