20 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

РИОСВ иска затваряне на ТЕЦ “Марица 3” заради мръсен въздух

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково поиска временно спиране за 48 часа на мощностите на димитровградската ТЕЦ “Марица 3”. Причината е изпускане на неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение през последните няколко дни.

Основание за исканата мярка е чл. 73 от Закона за енергетиката и установени нарушения на екологичното законодателство по Закона за опазване на околната среда. Изпратено е писмо до Електроенергийния системен оператор за незабавно разпореждане за прекъсване на производството на електрическа енергия на оператора, се уточнява в съобщението.

ПОКАЗАТЕЛИТЕ

Автоматичната измервателна станция (АИС) “Раковски” вчера отчете във времевия отрязък от 9:00 до 13:00 часа в събота превишения на пределно допустимата средночасова концентрация на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Най-голямо бе то в 10:00 часа, когато уредите са установили 2002,4 микрограма на кубичен метър при средночасова норма 350 микрограма на кубик.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ