7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Рибарско пристанище “Чайка“ в Бяла – обезопасено и с нова визия

Община Бяла модернизира рибарско пристанище “Чайка”, което е единствено в района на централното Черноморие и единствен пристан за рибарите от околните територии. Проектът се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие. Стойността на инвестицията е 390 000 лева.

По проекта са премахнати старите самоделни и опасни дървени кейове и са подменени с 8 понтони, изработени от алуминиева сплав, устойчива на морска вода. Те осигуряват безопасното домуване на лодки на рибарското пристанище. Изградени са три кея с дължина 48 метра, 36 метра и 12 метра.

Монтирани са 4 пасарелки, осигуряващи подхода между сушата и понтоните, както и допълнителни елементи, тип “мини мостчета”, за лесен достъп до домуващите лодки.

Поставени са и 12 колонки за електрозахранване и водоснабдяване на плавателните съдове. Община Бяла продължава с модернизацията на пристанището и след изпълнението на този проект.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ