29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Рибарско пристанище “Чайка“ в Бяла – обезопасено и с нова визия

Община Бяла модернизира рибарско пристанище “Чайка”, което е единствено в района на централното Черноморие и единствен пристан за рибарите от околните територии. Проектът се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие. Стойността на инвестицията е 390 000 лева.

По проекта са премахнати старите самоделни и опасни дървени кейове и са подменени с 8 понтони, изработени от алуминиева сплав, устойчива на морска вода. Те осигуряват безопасното домуване на лодки на рибарското пристанище. Изградени са три кея с дължина 48 метра, 36 метра и 12 метра.

Монтирани са 4 пасарелки, осигуряващи подхода между сушата и понтоните, както и допълнителни елементи, тип “мини мостчета”, за лесен достъп до домуващите лодки.

Поставени са и 12 колонки за електрозахранване и водоснабдяване на плавателните съдове. Община Бяла продължава с модернизацията на пристанището и след изпълнението на този проект.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ