21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Реновират сградата на Община Русе

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. „Котовск“ 2. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост, като общият размер на разходите по инвестицията е над 1 млн. лв.

Предвижда се въвеждане на енергоспестяващи мерки, като полагане на външна топлоизолация по стени, покрива и пода, смяна на дограма, мерки по осветление, изграждане на фотоволтаична централа. Очакванията са административната сграда да достигане енергиен клас „А“. Тя е строена през 80-те години на 20 век и е с обща площ от над 3 000 кв. м. Към настоящия момент в нея се помещават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни мерки ще допринесе и за намаляване на разходите за енергопотребление, експлоатация и поддръжка. Ще се подобрят топлинният комфорт в средата, както и външният вид на сградата.

Дейностите се изпълняват проект за „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в публична сграда за административно обслужване в Община Русе“ по Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“.

Related Articles

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ