2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Реновират сградата на Община Русе

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. „Котовск“ 2. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост, като общият размер на разходите по инвестицията е над 1 млн. лв.

Предвижда се въвеждане на енергоспестяващи мерки, като полагане на външна топлоизолация по стени, покрива и пода, смяна на дограма, мерки по осветление, изграждане на фотоволтаична централа. Очакванията са административната сграда да достигане енергиен клас „А“. Тя е строена през 80-те години на 20 век и е с обща площ от над 3 000 кв. м. Към настоящия момент в нея се помещават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни мерки ще допринесе и за намаляване на разходите за енергопотребление, експлоатация и поддръжка. Ще се подобрят топлинният комфорт в средата, както и външният вид на сградата.

Дейностите се изпълняват проект за „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в публична сграда за административно обслужване в Община Русе“ по Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ