20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Ремонти по международния път Кюстендил – ГКПП Олтоманци

Започнаха частични ремонти на дългия около 35 километра международен път Кюстендил – ГКПП Олтоманци (до границата на България със Сърбия). Финансирането е от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ). Трасето не е от най-натоварените, но на места пътното платно е компрометирано, споделиха пред БНР пътуващи към и от Босилеград и Сърбия.

Ремонтите се извършват от „Пътно поддържане“- Кюстендил. Те трябва да приключат до края на май. Фирмата прави и зимното почистване на трасето. Управителят на дружеството инж. Милчо Георгиев обясни, че ще бъдат изкърпени около 10 хиляди квадрата.

От години има одобрен проект за цялостна рехабилитация на пътя Кюстендил – ГКПП Олтоманци. Той все още не се реализира заради проблем с подмяната на около 2 километра водопровод за село Соволяно – пътят минава през центъра му и първо трябва да се положат тръбите за ВиК мрежата, а след това да се преасфалтира и пътното платно.

Related Articles

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ