21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ремонти по международния път Кюстендил – ГКПП Олтоманци

Започнаха частични ремонти на дългия около 35 километра международен път Кюстендил – ГКПП Олтоманци (до границата на България със Сърбия). Финансирането е от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ). Трасето не е от най-натоварените, но на места пътното платно е компрометирано, споделиха пред БНР пътуващи към и от Босилеград и Сърбия.

Ремонтите се извършват от „Пътно поддържане“- Кюстендил. Те трябва да приключат до края на май. Фирмата прави и зимното почистване на трасето. Управителят на дружеството инж. Милчо Георгиев обясни, че ще бъдат изкърпени около 10 хиляди квадрата.

От години има одобрен проект за цялостна рехабилитация на пътя Кюстендил – ГКПП Олтоманци. Той все още не се реализира заради проблем с подмяната на около 2 километра водопровод за село Соволяно – пътят минава през центъра му и първо трябва да се положат тръбите за ВиК мрежата, а след това да се преасфалтира и пътното платно.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ