24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с нов облик, благодарение на съгласуваните действия на кметовете на общината и на селото – Иса Бесоолу и Ганчо Петков. Общинската бригада извърши ремонт на покрива, обнови фасадата на църквата и на камбанарията, пребоядиса купола и подмени покривните конструкции на прилежащата сграда.

Миналата година пред местните жители двамата кметове поеха ангажимент ремонтът да се случи до Димитровден тази година. Тогава църквата ще отбележи 140 години от построяването си.

Реновира се и още един местен храм. Вече е положена бетоновата настилка около църквата в село Осетеново. Обновено е и тротоарното пространство при входа на храма.

Кметът Иса Бесоолу покани жителите на селото на курбан на 15 август, когато православната църква чества Голяма Богородица.

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ