10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Ремонтират стари водопроводи в кюстендилски села

Старите водопроводи в кюстендилските села Соволяно и Драговищица ще бъдат ремонтирани. Осигурените средства, в размер на около 7 милиона лева, са заложени по капиталовите разходи на Община Кюстендил за 2024 година.

Водопроводът в с. Соволяно е с железни немски тръби отпреди Втората световна война – от 1934 година. От тогава не е ремонтиран. Сега ще се полага напълно нова ВиК мрежа, каза пред БНР кметът Пламен Илиев.

Според изготвения проект при прокарването на отклоненията към абонатите и под мостовете ще трябва да се разрушава цялото асфалтово покритие и да се копае. Дължината на участъците, които ще се ремонтират е около 4 километра.

Тъй като през двете села преминава международният път за ГКПП „Олтоманци“ и Сърбия, има изготвен план за временна организация на движението в двата участъка на международния път.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ