30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Ремонтират стари водопроводи в кюстендилски села

Старите водопроводи в кюстендилските села Соволяно и Драговищица ще бъдат ремонтирани. Осигурените средства, в размер на около 7 милиона лева, са заложени по капиталовите разходи на Община Кюстендил за 2024 година.

Водопроводът в с. Соволяно е с железни немски тръби отпреди Втората световна война – от 1934 година. От тогава не е ремонтиран. Сега ще се полага напълно нова ВиК мрежа, каза пред БНР кметът Пламен Илиев.

Според изготвения проект при прокарването на отклоненията към абонатите и под мостовете ще трябва да се разрушава цялото асфалтово покритие и да се копае. Дължината на участъците, които ще се ремонтират е около 4 километра.

Тъй като през двете села преминава международният път за ГКПП „Олтоманци“ и Сърбия, има изготвен план за временна организация на движението в двата участъка на международния път.

Related Articles

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...

За 17-та година: Фестивалът на пясъчните фигури привлича туристи в Бургас

За 17-та поредна година впечатляващи пясъчни скулптури радват туристите в морския град. Атракцията, запазена марка на Бургас, може да се разгледа до края на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ