29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва различни растери и цветове, очертаващи основни направления на алеите. Запазват се фонтанът и водната каскада, но с нова конфигурация и естетично оформление. До каскадата ще бъдат ситуирани кътове за отдих с нови зелени площи. Предвидено е и художествено осветление, като комбинацията от нови високи и ниски осветителни тела ще даде нова визия на пешеходното пространство. Ще бъде направено вградено осветление в настилките и в стените на част от зелените площи.

Проектът за ремонта включва още детска площадка, нова сцена и дървен подиум за разполагане на маси на открито, а в северната част ще бъдат поставени беседки – павилиони, които могат да се използват за почивка, игри и събирания. Очаква се дейностите да приключат до декември.

В края на февруари общината подписа споразумение в МРРБ за обновяване на централния площад, като финансирането е от държавния бюджет. За изпълнител е проведена обществена поръчка, като е подписан договор със „Сайбилдинг“ ЕООД. Работният проект е на BulArchDesign.

Related Articles

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...

НИНКН създаде дигитално копие на храм „Христос Пантократор“ в Несебър

НИНКН изготви дигитално копие на църквата "Христос Пантократор" в Старинния Несебър. Дигиталният двойник на забележителния храм е създаден с лазерно сканиране, към което са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ