8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Рекордни 45 млн.лв. за училищна инфраструктура в бюджета на Варна

Над 45, 4 млн. лева ще бъдат инвестирани в образователната инфраструктура на Варна. Тази сума е рекордна за града, след като общинските съветници одобриха проектобюджета за ресор „Образование“, информират от администрацията.

Заложена е амбициозна програма за строителството на 12 нови сгради и пристройки на детски градини, ясли и училища.

Община Варна ще построи три нови сгради на детски градини – на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“, за ДГ „Слънчогледи“ в район „Приморски“ и за ДГ „Ран Босилек“ в с. Тополи. Нови корпуси ще имат ДГ „Приказка“ и ДГ „Д-р Петър Берон“, а към детска ясла „Роза“ ще бъде изградена нова пристройка. Със строителството им ще бъдат разкрити 25 нови групи и осигурени 679 места за децата от общината.

Нови сгради ще има и за три варненски училища, сред които е профилираната природоматематическа гимназия  ПМГ „Акад. Методий Попов“. Предвижда се в нов дом да се премести Гимназията с преподаване на чужди езици ПГЧЕ „Йоан Екзарх“. В к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, на мястото на Оздравителното училище, ще бъде построено модерно начално училище за от І до ІV клас с 2 подготвителни групи.

В програмата са заложени също реконструкция и надстрояване на СУ „Св. Климент Охридски“ и разширение на ОУ „Васил Друмев“. С нов корпус ще се сдобие VII СУ „Найден Геров“.

 

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ