13 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Строят изследователски център за 1 млн.лв. в Русенския университет „Ангел Кънчев“

Общо 14 милиона лева отпусна правителството на редовно заседание за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини. В сумата влиза и изграждането на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева получават общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване кабинетът подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.

Министерският съвет одобри 1 млн. лева за Русенския университет „Ангел Кънчев“, с които ще се изгради нов учебно-изследователски корпус. Ректорът на висшето учебно заведение проф. Христо Белоев заяви, че корпусът ще бъде готов до края на годината.

Със създаването на големи модерни лаборатории ще се даде нова възможност заедно с бизнеса, с университетите от нашата страна и чужбина, да участваме в големи проекти и да допринасяме за развитието на науката“, подчерта Белоев.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ