18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Разширяват системата за видеонаблюдение в София

Лозен е седмото населено място, в което Столична община изгражда видеонаблюдение. Системата включва 10 точки с 27 камери, от които две за разпознаване на регистрационни табели на автомобили. Местата са избрани заедно с гражданите от Сдружение „Развитие на Лозенец“ и кмета на населеното място Георги Младенов.

„Реализирането на проекта в с. Лозен е пример за партньорство между общината и гражданите“ – посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери на място работата по монтаж на камерите. Финансовата подкрепа, изразяваща се в дарение, е около 100 000 лв., а инвестицията от Столичната община е около 150 000 лв. Местна фирма е предоставила безвъзмездно оптична свързаност на системата, така че тя да покрие най-високите стандартни за сигурност на мрежата.

Наблюдението ще се осъществява в Оперативния дежурен център на дирекция „Сигурност“ на Столична община. Ще бъде осъществена връзка с общата интегрирана система на МВР, поради което видеоинформацията ще постъпва и ще се наблюдава в реално време и в Дежурния център на СДВР.

Към момента в системата за видеонаблюдение на Столична община са включени над 3 600 камери. От тях около 2 000 са в училища и детски градини, другите са в паркове, пешеходни зони и в кварталите. Работи се и по проекти за разширение на видеонаблюдението в кв. „Димитър Миленков“, пл. „Възраждане“, ул. „Кукуш“ и др.

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ