24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Разширяват системата за видеонаблюдение в София

Лозен е седмото населено място, в което Столична община изгражда видеонаблюдение. Системата включва 10 точки с 27 камери, от които две за разпознаване на регистрационни табели на автомобили. Местата са избрани заедно с гражданите от Сдружение „Развитие на Лозенец“ и кмета на населеното място Георги Младенов.

„Реализирането на проекта в с. Лозен е пример за партньорство между общината и гражданите“ – посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери на място работата по монтаж на камерите. Финансовата подкрепа, изразяваща се в дарение, е около 100 000 лв., а инвестицията от Столичната община е около 150 000 лв. Местна фирма е предоставила безвъзмездно оптична свързаност на системата, така че тя да покрие най-високите стандартни за сигурност на мрежата.

Наблюдението ще се осъществява в Оперативния дежурен център на дирекция „Сигурност“ на Столична община. Ще бъде осъществена връзка с общата интегрирана система на МВР, поради което видеоинформацията ще постъпва и ще се наблюдава в реално време и в Дежурния център на СДВР.

Към момента в системата за видеонаблюдение на Столична община са включени над 3 600 камери. От тях около 2 000 са в училища и детски градини, другите са в паркове, пешеходни зони и в кварталите. Работи се и по проекти за разширение на видеонаблюдението в кв. „Димитър Миленков“, пл. „Възраждане“, ул. „Кукуш“ и др.

Related Articles

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ