24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Работилница „Зелена архитектура“ правят в Стара Загора

Националният институт за недвижимо културно наследство организира работилница за зелена архитектура. Тя ще е на 17 юни в рамките на Фестивала „На зелено: изкуство, природа, урбанизъм“. Той се провежда в парк „Бедечка“ в Стара Загора.

Събитието започва в 10.00 часа с лекция за всички възрасти „Отпечатъци – новото добре забравено старо“, след която ще има дискусия.

Идеята е да се преоткрие екологичния начин на живот и здравословната жизнена среда, енергийната ефективност на днешния ден и отпечатъка на древността, чара на реставрацията при срещата на минало и сегашно. В 21-ви век учените по света възраждат и разработват нови технологии за използването на познатите от векове камък, глина и дърво.

Работилницата „Зелена архитектура“ е предназначена за ученици от 1-ви до 12-и клас и ще продължи до 17.00 часа. В нея екипът от НИНКН ще научи децата и младежите как и с какви материали са строени жилищата през каменната епоха (неолита) и заедно с участниците ще направи модели на жилище. В края на деня всеки ще си тръгне с грамота и с макета, който е изработил – за спомен.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ