21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Първият речен парк в София ще е готов през септември

Първият речен парк в центъра на София ще бъде готов през септември, съобщава БТА. Той ще се намира на брега на Перловската река, в сърцето на столицата, като мястото вече е облагородено и напълно трансформирано. Инициативата се реализира от фондация „Колективът“ и доброволци.

„С общи усилия успяхме да вдъхнем живот на брега на една от забравените реки в града и това ще бъде пример и стимул за създаването на повече такива места в София, изпълнени с изкуство, култура и социални възможности за жителите“, казва Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“.

Първото събитие, което е планирано да се провде в новия речен парк, е „Реките на София“. То ще се състои от 1 до 3 септември. Инициативата ще е около Перловската река до „Топлоцентрала“ в Южния парк, а програмата включва много музика и различни видове изкуство. Това ще бъде четвъртото му издание, като то е част от дългосрочната национална инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за превръщане на градските реки в паркове.

Снимка: МЗ Communications

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ