20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Първият речен парк в София ще е готов през септември

Първият речен парк в центъра на София ще бъде готов през септември, съобщава БТА. Той ще се намира на брега на Перловската река, в сърцето на столицата, като мястото вече е облагородено и напълно трансформирано. Инициативата се реализира от фондация „Колективът“ и доброволци.

„С общи усилия успяхме да вдъхнем живот на брега на една от забравените реки в града и това ще бъде пример и стимул за създаването на повече такива места в София, изпълнени с изкуство, култура и социални възможности за жителите“, казва Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“.

Първото събитие, което е планирано да се провде в новия речен парк, е „Реките на София“. То ще се състои от 1 до 3 септември. Инициативата ще е около Перловската река до „Топлоцентрала“ в Южния парк, а програмата включва много музика и различни видове изкуство. Това ще бъде четвъртото му издание, като то е част от дългосрочната национална инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за превръщане на градските реки в паркове.

Снимка: МЗ Communications

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ