14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Първа копка на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Св. Георги”

На 22 юни със символична първа копка ще започне изграждането на мнтогоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул.“Пещерско шосе“ 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между паркинга и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти. Проектът включва и хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания. Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания.

Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.
Инвестиционният проект за изграждане на закрития паркинг с хеликоптерна площадка е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС.

Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки с „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД за изпълнение на обществена поръчка.

Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител и е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ