28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Първа копка на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Св. Георги”

На 22 юни със символична първа копка ще започне изграждането на мнтогоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул.“Пещерско шосе“ 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между паркинга и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти. Проектът включва и хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания. Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания.

Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.
Инвестиционният проект за изграждане на закрития паркинг с хеликоптерна площадка е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС.

Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки с „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД за изпълнение на обществена поръчка.

Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител и е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ