30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Първа копка на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Св. Георги”

На 22 юни със символична първа копка ще започне изграждането на мнтогоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул.“Пещерско шосе“ 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между паркинга и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти. Проектът включва и хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания. Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания.

Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.
Инвестиционният проект за изграждане на закрития паркинг с хеликоптерна площадка е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС.

Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки с „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД за изпълнение на обществена поръчка.

Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител и е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ