26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Пълна промяна на междублоковите пространства във Велико Търново

Правят предпроектно проучване в кв. “Колю Фичето” и кв.“Бузлуджа”

Започва проектиране на междублоковите пространства във всички квартали на Велико Търново. Това съобщи кметът на старопрестолния град Даниел Панов. Планът предвижда общината поетапно да инвестира средства в облагородяване, нови настилки и отводняване, тротоари, както и оформяне на паркоместа и др. Вече има предпроектно проучване за големите квартали “Колю Фичето” и “Бузлуджа”.

Идеята е всяко домакинство да има индивидуално паркомясто. Общината ще предостави паркоколчета, а разпределението на общия брой паркоместа в едно междублоково пространство ще е ангажимент на етажната собственост, информира kmeta.bg.

Целият процес ще бъде консултиран с домоуправителите. Етажната собственост следва да заяви с искане до общината определяне на прилежащата площ към съответния блок, а с проектирането ще бъдат набелязани всички необходими мерки за облагородяване и паркоместа. Инвестициите в кварталите зависят от гласуването на бюджета на Община Велико Търново и инвестиционната програма.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ