10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Пълна промяна на междублоковите пространства във Велико Търново

Правят предпроектно проучване в кв. “Колю Фичето” и кв.“Бузлуджа”

Започва проектиране на междублоковите пространства във всички квартали на Велико Търново. Това съобщи кметът на старопрестолния град Даниел Панов. Планът предвижда общината поетапно да инвестира средства в облагородяване, нови настилки и отводняване, тротоари, както и оформяне на паркоместа и др. Вече има предпроектно проучване за големите квартали “Колю Фичето” и “Бузлуджа”.

Идеята е всяко домакинство да има индивидуално паркомясто. Общината ще предостави паркоколчета, а разпределението на общия брой паркоместа в едно междублоково пространство ще е ангажимент на етажната собственост, информира kmeta.bg.

Целият процес ще бъде консултиран с домоуправителите. Етажната собственост следва да заяви с искане до общината определяне на прилежащата площ към съответния блок, а с проектирането ще бъдат набелязани всички необходими мерки за облагородяване и паркоместа. Инвестициите в кварталите зависят от гласуването на бюджета на Община Велико Търново и инвестиционната програма.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ