5 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Пуснаха движението по новия бул. “Филип Кутев“ в София

От 24 октомври се пуска движението по изцяло новият пробив на бул. „Филип Кутев“ от „Симеоновско шосе“ до ул. „Сребърна“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Изграждането на шестлентовия булевард започна през април. Той е с дължина 1,2 км и облекчава трафика в една от най-натоварените части на града, посочи още градоначалникът.

Новият пробив на „Филип Кутев“ е с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Монтирано е и ново лед осветление, посадени са около 200 дървета. Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. „Г. М. Димитров“ с нова подземна инфраструктура.

Стената към Столичната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели, което напомня за зоопарка наблизо.

Бул. “Филип Кутев“ е важен стратегически за града обект, част от третия градски ринг. По думите на кмета Фандъкова вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част.

Related Articles

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и...

ПГСАГ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си през настоящата седмица. В рамките на честванията се проведе...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ