27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Пуснаха движението по новия бул. “Филип Кутев“ в София

От 24 октомври се пуска движението по изцяло новият пробив на бул. „Филип Кутев“ от „Симеоновско шосе“ до ул. „Сребърна“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Изграждането на шестлентовия булевард започна през април. Той е с дължина 1,2 км и облекчава трафика в една от най-натоварените части на града, посочи още градоначалникът.

Новият пробив на „Филип Кутев“ е с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Монтирано е и ново лед осветление, посадени са около 200 дървета. Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. „Г. М. Димитров“ с нова подземна инфраструктура.

Стената към Столичната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели, което напомня за зоопарка наблизо.

Бул. “Филип Кутев“ е важен стратегически за града обект, част от третия градски ринг. По думите на кмета Фандъкова вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ